h

Jorine Dirks stopt als SP raadslid

27 oktober 2021

Jorine Dirks stopt als SP raadslid

Foto: SP Rheden

Helaas heeft Jorine Dirks onlangs moeten besluiten om terug te treden als raadslid. Jorine is vanaf 2010 raadslid en fractievoorzitter voor de SP in Rheden geweest.

Zelf licht ze dit toe: ‘Sinds juni heb ik te maken met flinke stressklachten. Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik te lange tijd te veel van mezelf heb geëist en ben zo in een burn-out beland. Het is een ontzettend moeilijke en pijnlijke beslissing geweest om te stoppen als raadslid, maar in mijn ogen wel de enige juiste beslissing nu. Na me ruim 11, bijna 12 jaar in de gemeenteraad met volle overtuiging te hebben ingezet voor onze inwoners voelt het nu goed om voor mezelf en mijn gezin te kiezen en me in alle rust op mijn verdere herstel te kunnen richten. Daarna hoop ik me ook weer -buiten de raad- voor de inwoners en de partij te kunnen inzetten.’

Jorine is raadslid en fractievoorzitter geweest vanaf maart 2010. Afdelingsvoorzitter van de SP Rheden Tamara Koppelaar: ‘Jorine heeft zich jaren vol ingezet voor de Rhedense inwoners en heeft het SP-geluid continue goed laten horen in de gemeenteraad. De afdeling is dankbaar dat zij dat zoveel jaar heeft gedaan. We vinden het uiteraard erg jammer, maar steunen Jorine in haar beslissing en wensen haar veel sterkte bij haar verdere herstel.’

Op een later moment zal informatie volgen wie de plek van Jorine in de raad inneemt en per wanneer. Het fractievoorzitterschap wordt per direct door Lyan van Vliet overgenomen.

U bent hier