h

SP spooractie in februari, maand van het spoor

30 januari 2010

SP spooractie in februari, maand van het spoor

De SP Rheden heeft de maand februari uitgeroepen tot maand van het spoor. Eén van de speerpunten van de partij luidt: 72 goederentreinen op de IJssellijn: dat spoort niet!

De plannen voor een toename van het goederenvervoer tot 72 treinen per etmaal zijn absoluut onverantwoord en onacceptabel. De overlast voor de omwonenden en het lokale verkeer zal te groot zijn. Er wordt al veel gepraat en geschreven over dit onderwerp. De SP wil ook in het straatbeeld zichtbaar en duidelijk maken dat belachelijk zou zijn, zoveel goederentreinen door onze dorpen.
 72, dat spoort niet!
Bij alle ca. 600 woningen aan de spoorlijn wordt een poster met de tekst ’72 goederentreinen: dat spoort niet!’ aangeboden, om voor de ramen te hangen. Aan de posteractie is een fotowedstrijd verbonden, waarmee een dag gratis reizen met de trein kan worden gewonnen.

Ook zal de SP bij elk huis een enquête afnemen om onderzoek te doen naar de huidige overlast van goederen- en personentreinen en de mening peilen naar de voorgenomen plannen.

Tussen 6 en 19 februari belt de SP aan bij alle woningen, die aan het spoor liggen in Spankeren, Dieren, Ellecom, De Steeg, Rheden en Velp. Op zaterdag 13 februari zal SP Tweede Kamerlid Emile Roemer (woordvoerder Verkeer en Waterstaat) ook deelnemen aan de actie en bij bewoners aanbellen. Roemer heeft in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de overlast op de IJssellijn. In november jl. pleitte hij voor een onderzoek naar geluids- en trillingsoverlast op deze lijn.

Op de volgende momenten gaan we op stap:
6 februari, 12:00-16:00 in Velp (bekijk de foto-impressie)
13 februari, 11:00-16:00 in Rheden
Overige data voor Dieren, De Steeg, Ellecom en Spankeren volgen.

Wilt u de enquête ook invullen en/of een poster aanvragen? Dat kan digitaal! Ga naar de online enquête of vraag een poster aan.
Natuurlijk horen we graag ook de mening van mensen, die niet direct aan het spoor wonen, dus reageer vooral.

Volg de actie op Dossier Goederentreinen.

U bent hier