h

Spooractie SP verloopt succesvol

21 februari 2010

Spooractie SP verloopt succesvol

De spooractie van de SP verloopt succesvol. De afgelopen weken hebben de SP’ers alle woningen langs het spoor tussen Spankeren en Velp bezocht met een enquête en een actieposter. Ook Kamerlid Emile Roemer heeft deelgenomen aan de actie. In de enquête werd gevraagd naar de overlast, die bewoners nu ondervinden van het spoor en naar hun mening over de plannen voor de toename van het aantal goederentreinen tot 72 of meer per etmaal.

 dat spoort niet!Meer dan 200 mensen hebben de enquête inmiddels al ingevuld. De grote meerderheid maakt zich grote zorgen over de plannen en is er fel tegen. Veel mensen ondervinden nu al geluids- en trillingsoverlast van de goederentreinen, die nu rijden (2 à 4 per dag). De actieposter hangt ook al op veel ramen en deuren van huizen aan het spoor.

Bekijk een impressie van de actie:
www.flickr.com/photos/sp_rheden/4372516560/ (filmpje)
www.flickr.com/photos/sp_rheden/ (foto’s)

Door de val van het kabinet zal mogelijk pas later dan juni 2010 een besluit vallen over de plannen voor de toename van het goederenvervoer. De SP hoopt op een nieuw kabinet, dat de huidige plannen van tafel veegt. Want 72 goederentreinen, dat spoort écht niet!

De enquête die tot 5 maart online kon worden ingevuld wordt momenteel verwerkt.
De poster aanvragen kan nog tot 26 februari via www.rheden.sp.nl of 06-46712613. Daarna gaat de SP de enquêtes uitwerken tot een rapport.

U bent hier