h

In actie bij VNG congres

8 juni 2011

In actie bij VNG congres

Dinsdag 7 juni en woensdag 8 juni stonden voor de SP grotendeels in het teken van acties bij het VNG congres, zo ook voor de SP Rheden.

De SP had een oproep gedaan om vooral mee te doen met deze acties. Ook een aantal SP-ers van onze afdeling heeft hier gehoor aan gegeven.

Rhedense SP-ers in actie in Doetinchem
rhedense SP bij VNGcongres

Op dinsdag 7 juni vond vanaf 19:00 uur in het Amphion theater in Doetinchem het diner voor alle VNG genodigden plaats. De SP was bij de ingang van het theater aanwezig, om de VNG nog een keer extra eraan te herinneren dat ze echt beter tegen kunnen stemmen. De gasten liepen langs een soort "erehaag" van SP-ers met borden en de SP-ers riepen, onder aanvoering van Jan Marijnissen, "VNG! Zeg nee!"

vng congres

De meeste genodigden voor het VNG-congres wilden wel een flyer aannemen en velen lieten ook blijken het een sympathieke actie te vinden van de SP. Sommigen gingen ook echt het gesprek aan.
in gesprek bij vng-demo

Op het plein voor het theater was door de SP tevens een partytent opgezet. WSW-ers kregen daar, bediend door een echte ober, een maaltijd van water en brood; "een diner achter de geraniums".
diner water en brood

Woensdag 8 juni vond het daadwerkelijke congres plaats. In de ochtend was een aantal SP-ers, ook vanuit Rheden, al in alle vroegte in Ulft aanwezig. De ‘Anti-Armoede Armada’, een bonte verzameling van verschillende bootjes, met reddingsboeien en protestborden, drukte de congresgangers op het hart om de werkers in de sociale werkplaats niet te laten verzuipen.

vng protest bootjes

Ook Tamara Koppelaar roeide mee in 1 van de bootjes
vng actie kano

Zo zag het eruit vanaf de brug, waar de VNG-genodigden overheen moesten lopen.
vng actie vanaf de brug

Daarna vertrokken de SP-ers richting de grote manifestatie op het manifestatieveld in Ulft. Hier zijn in totaal 5000 actievoerders bij elkaar gekomen, om onder andere samen met de werknemers van de sociale werkplaatsen duidelijk te maken dat dit bestuursakkoord asociaal is.
Daan en henk op VNG-manifestatie

SP-leider Emile Roemer is blij dat de gemeenten ‘nee’ hebben gezegd tegen het uitkleden van de sociale werkplaatsen. Vandaag kwamen lokale bestuurders bij elkaar op het VNG-congres over het bestuursakkoord, waarin onder meer de ontmanteling van de sociale werkplaatsen beschreven staat. ‘Ik ben blij dat wethouders zich niet laten misbruiken door het kabinet-Rutte. De eerste slag in de strijd tegen de afbraak van de sociale zekerheid is gewonnen.'

Gemeente Rheden stemt ook tegen
www.armoedewerktniet.nl

U bent hier