h

Stop het VVD-akkoord op 8 juni!

7 juni 2011

Stop het VVD-akkoord op 8 juni!

Op woensdag 8 juni zal in Ulft het VNG-akkoord in stemming worden gebracht. De SP zal die dag laten weten hoe zij denken over dat akkoord. Doe ook mee!

De afgelopen maanden is er in de media veel aandacht geweest voor het zogenaamde bestuursakkoord, dat de VNG heeft gesloten met de regering.

De voorzitters Jorritsma (VNG), Franssen (IPO) en premier Rutte spraken op 21 april hun vreugde uit over het bereikte bestuursakkoord. Allemaal VVD’ers! In het bestuursakkoord staan afspraken tussen de gemeenten en het Rijk over uitvoering van de bezuinigingen. Voor deze onderhandelaars gaat het vooral om papieren cijfers, maar de gemeenten worden straks geconfronteerd met de mensen die in de problemen komen.

Op 8 juni stemt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over het bestuursakkoord met het Rijk waarin bezuinigingen op bijstandgerechtigden, jonggehandicapten, sociale werkplaatsen, mensen met verstandelijke, lichamelijke of psychische aandoening in AWBZ en kinderen in de jeugdzorg zijn opgenomen. In het DRU-complex in Ulft (Gelderland) wordt door de gemeenten een belangrijk oordeel geveld over de miljarden-bezuiniging. Als gemeenten instemmen met dit akkoord worden zij verantwoordelijk gemaakt voor het schrappen van het minimumloon, het afbreken van de sociale werkvoorziening, een fikse korting op begeleiding aan kwetsbare mensen en een verregaande introductie van marktwerking in de jeugdzorg. Elke fatsoenlijke bestuurder met een hart voor mensen zal dit akkoord moeten afwijzen.

De SP roept daarom iedereen op om in actie te komen. Op alle sociale werkplaatsen wordt die dag gestaakt en van 12:00 tot 14:00 uur is er een grote manifestatie georganiseerd door de Abvakabo naast het parkeerterrein van het DRU-complex (Ulftseweg in Silvolde). De vakbond zet bussen in.

Emile Roemer en Sadet Karabulut zullen er ook zijn!

Daarnaast zal er op dinsdag 7 juni vanaf 18.30 een 'Diner achter de geraniums' voor SW-medewerkers georganiseerd worden door de SP bij het Amphion. Er staat veel op het spel, kom ook en help mee met de acties! Jan Marijnissen is er bij!

plaatjearmoedewerktniet

Gemeente Rheden stemt ook tegen!
www.armoedewerktniet.nl

U bent hier