h

Koopzondagen blijven van de baan

27 februari 2012

Koopzondagen blijven van de baan

De afgelopen maanden is in de gemeenteraad zeer regelmatig gesproken over het wel of niet uitbreiden van het aantal koopzondagen.

In juni 2011 was een meerderheid van de raad voor uitbreiding van het aantal koopzondagen. Tegen dit besluit werd bezwaar aangetekend en de commissie bezwaarschriften van de gemeente Rheden besloot deze bezwaren gegrond te verklaren. Zo werd tijdens de raadsvergadering van november wederom gesproken over de koopzondagen. Met dit keer als resultaat dat een meerderheid van de raad tegen uitbreiding was: 12 koopzondag is meer dan genoeg!

poster koopzondagen

Bijna zou dit verhaal nog een vervolg krijgen. In januari jl. maakte supermarktketen Albert Heijn kenbaar in beroep (pro forma) te gaan tegen het besluit, waarmee de koopzondagen waren teruggedraaid. Afgelopen week werd bekend dat Albert Heijn het beroep heeft ingetrokken. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven geeft in een brief aan dat het dossier gesloten is. Wellicht zullen politieke partijen het onderwerp ‘koopzondagen’ voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 weer van stal halen…

U bent hier