h

Raad wil onderzoek over Carion

29 maart 2013

Raad wil onderzoek over Carion

De gehele gemeenteraad steunde tijdens de raadsvergadering van maart een voorstel op initiatief van de PvdA om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar het faillissement van Carion.

In januari sprak de rechtbank het faillissement uitgesproken over Carion. Dit betrof zowel de organisatie, die welzijnstaken uitvoert, als de kinderopvangorganisatie Kinderij. Het faillissement leidde tot veel zorgen en onzekerheid bij het personeel, de vrijwilligers en de cliƫnten. Ook de fractie van de SP heeft haar zorgen toen geuit.
Inmiddels zijn nieuwe aanbieders gecontracteerd voor de welzijnstaken. Ook de verschillende locaties van de kinderopvang zijn door andere aanbieders overgenomen.

Voor de politieke partijen is het nu tijd om te onderzoeken wat er is precies is gebeurd en hoe het proces is verlopen en daar lering uit te trekken voor de toekomst.

In mei zal in de gemeenteraad worden vastgesteld wat de exacte onderzoeksvragen zijn en wat het benodigde budget voor het onderzoek is. Het streven is om de resultaten van het onderzoek eind september te presenteren. Voor januari 2014 zal er weer een nieuwe aanbestedingsronde plaatsvinden, waarin wordt besloten welke aanbieders dat jaar de welzijnstaken gaan uitvoeren.

U bent hier