h

Nr 1: Jorine Dirks

18 maart 2014

Nr 1: Jorine Dirks

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 18 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 18 naar nummer 1. Vandaag is nummer 1 van de kandidatenlijst aan de beurt, onze lijsttrekker: Jorine Dirks.

Naam: Jorine Dirks


Leeftijd: 32
Woonplaats: Ellecom
Bezigheden: docent klassieke talen en actief lid en raadslid voor de SP

Waarom heb ik voor de SP gekozen?
Ik ben bezorgd en vooral kwaad als ik zie hoe de verzorgingsstaat wordt afgebroken en ingeruild voor een zogenaamde participatiemaatschappij. Dat wordt verkocht met fraaie termen als eigen kracht, eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van mensen. Maar in de praktijk betekent het gewoon: zoek het zelf maar uit! Dat is een politieke keuze én een bezuinigingsmaatregel waar ik als SP’er niet achter kan en wil staan.

Na 4 jaar raadslid te zijn geweest heb ik besloten dat ik nog een periode door wil gaan. In de raad, maar ook daarbuiten, wil ik me graag blijven inzetten voor een socialere gemeente. Want er is genoeg te doen voor de SP!

Meer weten?
Lees het interview met Jorine Dirks op: https://rheden.sp.nl/nieuws/2014/03/jorine-dirks-ik-accepteer-geen-zoek-het-maar-uit-samenleving

Volg Jorine op ook Twitter: @JorineDirks_SP

U bent hier