h

SP Rheden start onderzoek: Hoe sociaal is de sociale dienst?

5 oktober 2015

SP Rheden start onderzoek: Hoe sociaal is de sociale dienst?

Foto: SP Rheden

De afgelopen jaren heeft de SP Rheden regelmatig onderzoek gedaan naar de dienstverlening van de gemeente Rheden. Zo heeft de SP ervaringen van inwoners verzameld over de schuldhulpverlening en over de praktijken van re-integratiebedrijf WorkFast. Op beide onderdelen heeft de SP successen behaald binnen de gemeenteraad.

Al langere tijd krijgt de SP Rheden signalen van inwoners over de sociale dienst binnen, die lang niet altijd positief zijn. De SP wil daarom onderzoeken hoe sociaal de sociale dienst van de gemeente Rheden nu eigenlijk is en heeft besloten een meldpunt te openen om zo veel mogelijk ervaringen te verzamelen:

Hoe verloopt de communicatie tussen u en de sociale dienst? Wat is uw ervaring met de Tegenprestatie? Hoe gaat het met het aanvragen van bepaalde regelingen voor inwoners met een uitkering? Bent u tevreden over uw re-integratietraject? Wordt u goed en binnen de gestelde termijnen geholpen door de gemeente?

Kortom: wat gaat goed en wat gaat niet goed bij de sociale dienst van de gemeente Rheden? Ervaringen hoort de SP graag!

Afhankelijk van de uitkomsten van dit onderzoek zal de SP actie ondernemen, bijvoorbeeld in de gemeenteraad. Ervaringen kunnen worden doorgegeven via 06 – 53 105 269 of per mail rheden@sp.nl

Op zaterdag 10 oktober zal de SP van 13:00 uur tot 16:00 uur aanwezig zijn in De Poort in Velp. Inwoners kunnen dan binnenlopen en bij de SP hun ervaring delen.

U bent hier