h

Even voorstellen, nr 1: Jorine Dirks

19 maart 2018

Even voorstellen, nr 1: Jorine Dirks

Foto: SP Rheden

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen zullen alle 16 SP-kandidaten zich hier kort voorstellen. We tellen af van nummer 16 naar nummer 1. Vandaag is nummer 1 van de kandidatenlijst aan de beurt: onze lijsttrekker Jorine Dirks.

Naam: Jorine Dirks
Leeftijd: 36
Woonplaats: Velp
Bezigheden: docent klassieke talen, fractievoorzitter en lijsttrekker

"Sinds mijn geboorte woon ik in de gemeente Rheden, eerst in Dieren, daarna in Ellecom en sinds een paar jaar in Velp. Ruim 15 jaar geleden werd ik actief lid van de SP.

Toen stond de gemeente bij veel mensen en instanties bekend als sociale gemeente. Mede door het bezuinigingsbeleid van de kabinetten van Rutte en door het (neo)liberale beleid van de afgelopen twee colleges (met D66, CDA, VVD, GL en CU) is er steeds meer sprake van een ‘Zoek het zelf maar uit’-samenleving. Als volksvertegenwoordiger voor de SP heb ik de afgelopen jaren veel verhalen van inwoners gehoord en veel beleidsstukken gezien, waaruit blijkt dat er een andere, rechtse wind is gaan waaien. Er worden mooie woorden gebruikt als ‘participatie’, ‘eigen kracht’ en ‘zelfredzaamheid’. Maar ook in onze gemeente is er sprake van tweedeling en armoede en inwoners die ondersteuning van de overheid nodig hebben.

Genoeg te doen dus: tijd voor een nog grotere SP, een ander college en een ander beleid! Ik wil me graag nog vier jaar inzetten om te strijden voor een fatsoenlijk sociaal beleid, voor voldoende betaalbare huurwoningen en voor lokale energiebesparende maatregelen en een gemeente die écht naar de inwoners luistert."

Meer weten?
Lees het interview met Jorine Dirks op:
https://rheden.sp.nl/nieuws/2018/02/jorine-dirks-voor-elkaar-en-met-elkaar-zo-moet-het-in-rheden

Luister het interview van Studio Rheden met Jorine Dirks op:
https://youtu.be/0TmlVkzqDXs

U bent hier