h

SPontaan Daan over woorden en daden

14 maart 2018

SPontaan Daan over woorden en daden

Foto: SP Rheden

Daan Agelink (1925) is al vele jaren lid van de SP en ook al vele jaren betrokken bij de activiteiten van onze afdeling. De komende tijd zal hij een aantal keer zijn visie geven op de samenleving en politiek. Deze week vertelt hij over zijn verontwaardiging over uitspraken van lokale en landelijke politici.

Deze week zijn er 2 zaken die goed laten zien hoe het denken en doen is van de mensen die ons regeren. In de regiobode van 6 maart staat een interview met Hendri Witteveen van de ChristenUnie. Daarin zegt hij: “Vroeger hadden wij een verzorgingsstaat. Dat was verkokerd. Als je een traplift nodig had, vulde je een formulier in en als je aan de voorwaarden voldeed, kreeg je het apparaat. Als er nu iemand voor een traplift komt zeggen we eerst: “U blijft zelf verantwoordelijk voor uw ellende.” En dan vragen we: “Waarmee kan ik u helpen?”.
Toen ik het las dacht ik geen wonder dat er zoveel mensen klagen over de onbeschoftheid van de gemeente, als raadsleden van collegepartijen al zo spreken dan begint daar blijkbaar de rottigheid.

Dan heeft u misschien gelezen dat er nogal een rel is losgebarsten om de loonsverhoging van de baas van de ING bank. Die zou er even de helft van zijn loon bij krijgen en de baas van de Raad van Commissarissen verdedigde dat door te zeggen door te zeggen: “Dat moet zo, anders gaat hij naar het buitenland”. Nou was dat een ouwe baas van de Shell en je weet daar kijken ze als het om de topsalarissen gaat, niet op een centje.

Ook de regering schreeuwde moord en brand, zelfs baas Rutte in het vrijdagavond-gesprek sprak zijn afkeuring uit. Hij vergat echter te vertellen wat de regering eraan zou gaan doen, want het zijn tesnlotte zijn vrienden. Hij verhoogt liever de BTW op de boodschappen en schaft de dividendbelasting voor multinationals af.

Dus let niet op al die mooie reclameborden, maar kijk naar de daden van de verschillende partijen!

Daan Agelink, De Steeg

U bent hier