h

SPontaan Daan wordt 95!

1 mei 2020

SPontaan Daan wordt 95!

Foto: SP Rheden

Daan Agelink (1925) is al vele jaren lid van de SP en ook al vele jaren betrokken bij de activiteiten van onze afdeling. Regelmatig schrijft hij nog columns voor de afdeling. Dit keer over hoe hij zijn 95e verjaardag heeft gevierd!

Dit wordt een verslag van mijn verjaardag. Mijn verjaardag was op 21 April jl. en het was wat bijzonders, want corona is in het land. We zitten in het verzorgingshuis waar ik woon in feite opgesloten en er mag niemand in.

Landelijk was daar een hoop heisa over maar zelf had ik er weinig last van. Al vond ik het niet fijn dat ik mijn achterkleinkinderen niet meer zag. De groten bel ik op en als ik dan hoor dat alles goed is ben ik tevreden.

Het ”feest” begon. De avond tevoren kwam er een prachtig geklede verpleegster bij me en die vertelde me dat ze een verrassing voor me had. Ze deed de buitendeur van mijn kamer open en dan kom je op een klein balkonnetje. Ze zei moet je eens kijken. Ik zag de auto van Hans, mijn zoon en er kwam een groot spandoek uit met 95 er op. Er kwamen nog meer auto’s met familie en kennissen en die begonnen te zingen en te dansen dat was een mooi gezicht.

Na een poosje was het afgelopen en de verpleegster deed de deur weer dicht. Ze ging naar beneden en kwam een poosje later weer terug met een hele partij zakken en dozen. Ze zette dat in een hoek en zei; "dat zoeken we morgenvroeg wel uit."

De volgende morgen, op mijn verjaardag, stond ze al vroeg naast mijn bed. Ze waste mij en kleedde me aan. Ze versierde mijn rolstoel en ging daarna andere mensen helpen. Tegen de middag kwam ze terug en hielp mij de cadeaus uit te pakken. Het was van alles; sambal, boeken, ingemaakte kersen, bloemen, bier en berenburger. Ze zette alles zo in de kamer dat het goed zichtbaar was en zei “morgen ruimen we alles weer op”. En zo gebeurde het ook de volgende dag, na de middag was ze er weer en bracht de kamer weer in de oude toestand terug.

Het was voor mij en mijn verwanten ondank alles toch nog leuk. Voor de verpleging was het een boel werk erbij maar dacht u dat ze dat erg vonden; echt niet!

En voor deze mensen gaan we klappen en de gestreepte pakken strijken de bonussen op. Volgend jaar is het stemmen, kijk eens op het programma van de SP.

Daan.

Reactie toevoegen

U bent hier