h

SP en GPRB feliciteren inwoners Dieren en omgeving: Theothorne blijft!

16 juni 2020

SP en GPRB feliciteren inwoners Dieren en omgeving: Theothorne blijft!

Foto: SP Rheden

Deze week kwam er goed nieuws naar buiten over schouwburg Theothorne in Dieren: het theater lijkt te zijn gered! Claudia Reusink, dochter van de eigenaar, is de nieuwe exploitant van het zalencentrum en werkt aan een doorstart van het theater en overige voorzieningen. Wij hopen dat inwoners en verenigingen snel weer gebruik van Theothorne kunnen maken, uiteraard met inachtneming van de Coronamaatregelen.

Na het vertrek van de jarenlange uitbater Maurice Vloed dreigde vorig jaar een definitieve sluiting voor Theothorne. De SP heeft daarom samen met GPRB en vele andere organisaties actie gevoerd voor het behoud van het theater in Dieren. In mei 2019 werd het manifest ‘Laat het doek niet vallen’ overhandigd aan de wethouder en de gemeenteraad met ruim 2100 steunbetuigingen. Toen vervolgens de onderhandelingen met Michiel Beltman van de Stichting Cultuur & Sport Veluwezoom i.o. stukliepen riepen wij de betrokkenen op om hun verantwoordelijkheid te nemen en zich in te zetten voor behoud van het theater en de overige voorzieningen.

SP en GPRB zijn blij dat het doek niet definitief gevallen is en hopen dat de toekomst van Theothorne veilig gesteld is. ‘Een zaal- en podiumvoorziening als Theothorne is onmisbaar.’ vinden fractievoorzitters Jorine Dirks en Magda Rook. ‘We feliciteren hierbij de inwoners en verenigingen met het behoud van Theothorne. Ook wensen we mevr. Reusink veel succes met de exploitatie van het bedrijf.

U bent hier