h

Uitdelen laatste editie ZO-krant 2008 in Oud Velp-Zuid

28 oktober 2008

Uitdelen laatste editie ZO-krant 2008 in Oud Velp-Zuid

Uitdelen ZO-krant oud Velp-Zuid
Zaterdag 25 oktober hebben, onder zeer gunstige weersomstandigheden, SP’ers de najaarseditie van de ZO krant in Oud Velp Zuid uitgedeeld.
Voor deze gelegenheid was partij-secretaris Hans van Heijningen speciaal uit Amsterdam over gekomen om hier te assisteren.

Gekozen werd om te gaan buurten het vooroorlogse gedeelte van Oud Velp-Zuid (De Grindakkers en de huizen rond het Van Kolplein).

Waarom juist deze wijk? De gemeente Rheden en Vivare hebben grootse plannen deze wijk als onderdeel van heel Oud Velp Zuid te herstructureren.

Bij bijna alle deuren is aangebeld. Waar werd open gedaan, werd de ZO krant aangeboden en meteen maar van de gelegenheid gebruikt gemaakt om te vragen of de bewoners al op de hoogte waren van de plannen. De meesten wel en enkelen niet en nu dus wel.
Vervolgens zijn er meerdere vragen gesteld: Wat vindt u van uw huidige woning? Indien u de keus heeft, kiest u dan voor een nieuwe woning dan wel renoveren? Wat is uw mening over woningbouwcorporatie Vivare?

Een meerderheid was niet ontevreden met de huidige woonstek. Een kleine meerderheid was voor renoveren. De rest voor nieuwbouw, waarbij wel werd opgemerkt dat men dan graag terug wilde naar de oude stek.
Alle ondervraagden maakten zich wel zorgen over de woonlasten in de toekomst, waarbij een enkeling zich afvroeg nog wel op de huidige stek te kunnen blijven wonen. Over Vivare was men over het algemeen minder te spreken.

De SP heeft besloten om over enkele weken met een enquête terug te komen in de wijk. Op die manier hoopt de SP de problemen in de wijk en de meningen van de wijkbewoners goed in kaart te brengen.

ZO-krant uitdelen in oud Velp-Zuid

Omdat er nog wat tijd en ZO-kranten over waren, zijn een aantal SP'ers en Hans van Heijningen ook nog even bij de supermarkt gaan staan om de ZO-krant uit te delen.

U bent hier