h

SP deelt euro's uit

21 november 2011

SP deelt euro's uit

Op zaterdag 12 en 19 november was de SP Rheden aanwezig in Dieren en Velp om met de inwoners te praten over de lokale en landelijke bezuinigingen.

Naar aanleiding van de begrotingsbehandeling op dinsdag 8 november in de gemeenteraad, heeft de SP Rheden een lokale flyer gemaakt met daarin uitgelegd wat de SP vindt van de begroting en de lokale bezuinigingen.

In de flyer die in Dieren werd uitgedeeld stond ook de laatste stand van zaken over de Traverse Dieren.

schaal met euromuntjes

Op zaterdag 19 november deelde de SP in Velp daarbij ook chocolade euromuntjes uit aan voorbijgangers. Onder het mom van "de SP deelt euro's uit vanwege de crisis" gingen de SP-ers in gesprek met de inwoners.
In de flyer die in Velp aan voorbijgangers werd gegeven, was een stukje opgenomen over de koopzondagen. Op dinsdag 29 november moet de gemeenteraad namelijk wederom een besluit nemen over het al dan niet verruimen van het aantal koopzondagen. De SP zal ook dan weer tegen verruiming stemmen. Natuurlijk zijn ruimere openingstijden van winkels prettig voor veel consumenten maar ze hebben ook hun keerzijde. De kleine zelfstandige, die alleen of met zijn gezin dan wel met een beperkt personeelsbestand de winkel runt, kan niet meedoen met al die extra openingsuren.

Jorine in gesprek over crisis
Fractievoorzitter van de SP Jorine Dirks in gesprek over de bezuinigingen

Veel voorbijgangers gaven ook aan tegen een verruiming van het aantal koopzondagen te zijn. Veel mensen vertelden dat ze zich ook zorgen maken dat een verruiming uiteindelijk ten koste zal gaan van de kleine zelfstandigen en dat er steeds meer grote ketens komen in plaats van de kleine lokale winkels.

Henk in gesprek over crisis
Raadslid van de SP Henk Molenaar in gesprek met voorbijganger

Jorine met wethouder Haverkamp
Ook wethouder Haverkamp kwam euro's halen bij de SP

Op zaterdag 26 november zal een aantal SP-ers aanwezig zijn in het dorp Rheden om daar met inwoners te praten over de bezuinigingen, de crisis en de koopzondagen.

U bent hier