h
25 mei 2024

GELDERSE SP-AFDELINGEN MASSAAL IN ACTIE VOOR FATSOENLIJK OPENBAAR VERVOER

Op zaterdag 25 mei kwamen bijna alle SP-afdelingen uit Gelderland samen in Arnhem. Zij kwamen op het Arnhemse Centraal Station in actie voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer, dat in collectieve handen is. De SP ergert zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid private vervoersbedrijven en ziet in plaats daarvan liever één regionale of nationale vervoerder. Volgens Robert Beuseker, Voorzitter van de Rhedense SP, is Arnhem bewust gekozen als symbolische locatie: “Op Station Arnhem komen verschillende vervoerders bij elkaar en mensen moeten hier vaak meerdere malen van vervoerder wisselen. Dat is natuurlijk gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat veel van die vervoerders in handen zijn van buitenlandse investeerders.”

Lees verder
24 mei 2024

EU-kandidaat spreekt tijdens kerngroepbijeenkomst

Foto: SP / SP afdeling Rheden

Maandagavond 6 mei kwam onze SP-kandidaat Gerrie Elfrink voor de verkiezingen op donderdag 6 juni bij onze kerngroep spreken over Europa.
Het was een avond waarop Gerrie uitlegde hoe de macht in Europa verdeeld is en hoe we als SP Europa menselijker willen maken.
In anderhalf uur beantwoordde Gerrie vragen van lokale leden,
geïnteresseerden, en een lid uit een andere afdeling dat helemaal uit Dinxperlo was gekomen.
Gerrie benadrukte dat onze rol als waakhond weer heel belangrijk is.

Lees verder
28 april 2024

Gerrie Elfrink: Een Stem voor Gerechtigheid in Europa

Foto: SP

Op maandag 6 mei 2024 nodigt de SP-afdeling Rheden je uit voor een bijzondere thema-avond in De Oase te Dieren. We hebben de eer Gerrie Elfrink te verwelkomen, onze lijsttrekker voor de aanstaande Europese verkiezingen. Gerrie, bekend als de strijdlustige voormalig wethouder van Arnhem en penningmeester van de landelijke SP, zal spreken over zijn visie voor een rechtvaardiger Europa.

Lees verder
14 april 2024

SP Vredesdag 2024: Stop Oorlog

Foto: SP Afdeling Rheden

Op zaterdag 13 april vond de SP Vredesdag plaats in Willem Twee in Den Bosch. De bijeenkomst stond in het teken van het stoppen van oorlogen, met speciale aandacht voor de situaties in Oekraïne en Gaza.

Lees verder
17 januari 2024

Samen Sterk: Nieuwjaarsbijeenkomst en ALV van SP Rheden

Foto: SP Afdeling Rheden / SP Rheden

Het jaar 2024 is voor de Socialistische Partij in Rheden op een dynamische wijze gestart met een inspirerende Algemene Ledenvergadering en een hartelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Het belang van 'samenwerking' werd onderstreept door de aanwezigheid van vertegenwoordigers van SP Renkum, PvdA en GroenLinks uit Rheden.

Lees verder
29 oktober 2023

Start van de Campagne voor de Tweede Kamer Verkiezingen!

Foto: SP Afdeling Rheden / SP Rheden

Op zaterdag 28 oktober trapte SP Rheden de campagne af met een smakelijke portie tomatensoep en versgebakken (streek)brood. In het Jonkvrouw Brantsencentrum presenteerden we onze campagnematerialen en -strategie. De komende tijd gaan we op diverse locaties het einde van het "visieloze tijdperk" vieren door met mensen in gesprek te gaan over hoe het beter kan.

Lees verder
24 juli 2023

SP aanwezig op Velleper Donderdagen

Dit jaar worden op 27 juli, 3 augustus en 10 augustus weer de Velleper Donderdagen georganiseerd. Dit festijn, dat al voor de 41e keer plaatsvindt en zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van ver daarbuiten bijeenbrengt, vindt plaats in het bruisende hart van Velp, rondom de Hoofdstraat en de Rozendaalselaan.

Lees verder
16 juli 2023

Red het Gelre en vele anderen in de Tweede Kamer Den Haag

Op donderdag 22 juni was de SP Rheden aanwezig bij het Kamerdebat in de Tweede Kamer der Staten Generaal in Den Haag. Voorafgaand aan het debat vond een SP-podium plaats, met Lilian Marijnissen en Jimmy Dijk. Twee vertegenwoordigers namens het Gelre en het HAGA ziekenhuis uit respectievelijk Zutphen en Zoetermeer kregen het woord. Beiden spraken vol passie over de acute sluiting van de kraamafdeling in het Gelre en de voorgenomen besluiten in Zutphen en Zoetermeer. Er werd gesproken over het sluiten van de Spoedeisende Hulp (SEH) buiten kantooruren.

Lees verder
26 juni 2023

Ledendag SP Rheden

Foto: SP Afdeling Rheden

Op de zonnige en warme zaterdagmiddag van 24 juni kwam de SP afdeling Rheden bijeen voor hun jaarlijkse informele bijeenkomst. In de Oase in Dieren verzamelden zich ongeveer 18 leden voor een gezellig samenzijn. De mix van bekende gezichten en nieuwe leden zorgde voor een prettige dynamiek.

Lees verder
6 juni 2023

Heel de Mens een stukje groener.

Foto: Matt Hrkac from Geelong/Melbourne, Australia / Socialist Alternative banner at the Global Climate Strike 2021 in Melbourne, Australia.

Op 3 juni, tijdens het SP-congres, is een vernieuwd beginselprogramma vastgesteld - een belangrijke mijlpaal sinds het laatste programma van 1999. De afdeling Rheden heeft hier ook een  bijdrage aan geleverd.

Lees verder

Pagina's