h

Nieuws uit 2024

25 mei 2024

GELDERSE SP-AFDELINGEN MASSAAL IN ACTIE VOOR FATSOENLIJK OPENBAAR VERVOER

Op zaterdag 25 mei kwamen bijna alle SP-afdelingen uit Gelderland samen in Arnhem. Zij kwamen op het Arnhemse Centraal Station in actie voor goed bereikbaar en betaalbaar openbaar vervoer, dat in collectieve handen is. De SP ergert zich al lange tijd aan de grote hoeveelheid private vervoersbedrijven en ziet in plaats daarvan liever één regionale of nationale vervoerder. Volgens Robert Beuseker, Voorzitter van de Rhedense SP, is Arnhem bewust gekozen als symbolische locatie: “Op Station Arnhem komen verschillende vervoerders bij elkaar en mensen moeten hier vaak meerdere malen van vervoerder wisselen. Dat is natuurlijk gekkenwerk. Zeker als je bedenkt dat veel van die vervoerders in handen zijn van buitenlandse investeerders.”

Lees verder
24 mei 2024

EU-kandidaat spreekt tijdens kerngroepbijeenkomst

Foto: SP / SP afdeling Rheden

Maandagavond 6 mei kwam onze SP-kandidaat Gerrie Elfrink voor de verkiezingen op donderdag 6 juni bij onze kerngroep spreken over Europa.
Het was een avond waarop Gerrie uitlegde hoe de macht in Europa verdeeld is en hoe we als SP Europa menselijker willen maken.
In anderhalf uur beantwoordde Gerrie vragen van lokale leden,
geïnteresseerden, en een lid uit een andere afdeling dat helemaal uit Dinxperlo was gekomen.
Gerrie benadrukte dat onze rol als waakhond weer heel belangrijk is.

Lees verder
28 april 2024

Gerrie Elfrink: Een Stem voor Gerechtigheid in Europa

Foto: SP

Op maandag 6 mei 2024 nodigt de SP-afdeling Rheden je uit voor een bijzondere thema-avond in De Oase te Dieren. We hebben de eer Gerrie Elfrink te verwelkomen, onze lijsttrekker voor de aanstaande Europese verkiezingen. Gerrie, bekend als de strijdlustige voormalig wethouder van Arnhem en penningmeester van de landelijke SP, zal spreken over zijn visie voor een rechtvaardiger Europa.

Lees verder
14 april 2024

SP Vredesdag 2024: Stop Oorlog

Foto: SP Afdeling Rheden

Op zaterdag 13 april vond de SP Vredesdag plaats in Willem Twee in Den Bosch. De bijeenkomst stond in het teken van het stoppen van oorlogen, met speciale aandacht voor de situaties in Oekraïne en Gaza.

Lees verder
17 januari 2024

Samen Sterk: Nieuwjaarsbijeenkomst en ALV van SP Rheden

Foto: SP Afdeling Rheden / SP Rheden

Het jaar 2024 is voor de Socialistische Partij in Rheden op een dynamische wijze gestart met een inspirerende Algemene Ledenvergadering en een hartelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Het belang van 'samenwerking' werd onderstreept door de aanwezigheid van vertegenwoordigers van SP Renkum, PvdA en GroenLinks uit Rheden.

Lees verder

U bent hier