h

Nieuws uit 2019

23 december 2019

In Memoriam: Paul Akkerman

Foto: SP Rheden

Met verslagenheid en verdriet hebben wij kennis genomen van het overlijden van Paul Akkerman. Paul is op donderdag 19 december overleden na een kort ziekbed.

Lees verder
18 november 2019

Bezuinigingen in Rheden: solidariteit of coalitiebelangen

Foto: SP Rheden

Tijdens de begrotingsvergadering van 12 november jl. werden de plannen van het College voor de komende jaren besproken dor de gemeenteraad. En die plannen omvatten een jaarlijkse bezuiniging van ruim 6,5 miljoen euro.

Lees verder
28 oktober 2019

SP Rheden: de solidariteit in de bezuinigingen is ver te zoeken!

Foto: SP Rheden

In de gemeente Rheden moet de komende jaren veel bezuinigd worden, net als in veel andere gemeentes in Nederland. Dit komt doordat de gemeente al jaren minder geld krijgt vanuit Den Haag, hoewel de gemeente verantwoordelijk is voor veel (nieuwe) belangrijke taken, zoals (jeugd)zorg, begeleiding, dagbesteding, armoedebestrijding, huishoudelijke hulp en het zorgdragen voor voorzieningen zoals bibliotheken en buurthuizen.

Lees verder
13 juli 2019

Actie GifSpot Gelderse rivieren

Foto: Agnes Lewe

Dagelijks wordt er gif geloosd op de Gelderse rivieren. Elke dag tenminste een keer. Daarom startte de SP afgelopen maandag (8 juli)  de actie GifSpot. De SP bivakkeert een week lang dag en nacht op de landtong bij Fort Pannerden, waar zij schepen op heterdaad wil betrappen. Ook worden omwonenden van de rivieren opgeroepen om giflozing te melden via de MilieuAlarmlijn van de SP. Tweede Kamerlid Cem Lacin trapte de actieweek in Pannerden af.

Lees verder
7 mei 2019

Bijeenkomst over Europa met SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak: Brussel niet de baas!

Foto: SP Rheden

De Rhedense SP organiseert op 11 mei een openbare bijeenkomst in Theothorne in Dieren in het kader van de SP-tour door het hele land. Het thema is: Europa. SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak is uitgenodigd als gastspreker. De bijeenkomst start om 14:00 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen.

Lees verder
1 mei 2019

Laat het doek niet vallen!

Foto: SP Rheden

De SP is samen met GPR Burgerbelangen en diverse organisaties een manifest gestart voor het behoud van de theaterzaal en andere voorzieningen in Dieren: Laat het doek niet vallen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier