h

Nieuws uit 2015

11 november 2015

SP Rheden distantieert zich van extreem-rechtse insprekers over AZC

Op dinsdag 10 november werd in de gemeenteraad in Rheden gesproken over de uitgangspunten waar een mogelijk tweede opvanglocatie voor vluchtelingen aan moet voldoen. De SP heeft er, net als andere fracties, voor gekozen niet te reageren op de inbreng van 3 sprekers.

Lees verder
23 oktober 2015

SP feliciteert bewoners van Voorthuijsenstraat met voorlopig uitstel

Deze week werd bekend dat Vivare een aangepast verzoek aan Minister Blok zal versturen tot verkoop van een deel van de huurwoningen. Alle woningen waarover de HVR (HuurdersVereniging Rheden) een negatief advies heeft uitgebracht worden uit dit verzoek gehaald.

Lees verder
12 oktober 2015

Van Voorthuijsenstraat: Waarom woont hier niemand?

Foto: SP Rheden

Al langere tijd houdt de SP zich bezig met de verkoop van 36 woningen aan de van Voorthuijsenstraat in Velp. Op dit moment is volgens onze informatie de aanvraag voor de verkoop van deze woningen nog steeds niet verstuurd aan de minister.

Lees verder
7 oktober 2015

Inloopmiddag De Poort in Velp meldpunt Sociale Dienst

Op maandag 5 oktober is de SP Rheden een meldpunt gestart over de sociale dienst van de gemeente Rheden.

Lees verder
5 oktober 2015

SP Rheden start onderzoek: Hoe sociaal is de sociale dienst?

Foto: SP Rheden

De afgelopen jaren heeft de SP Rheden regelmatig onderzoek gedaan naar de dienstverlening van de gemeente Rheden. Zo heeft de SP ervaringen van inwoners verzameld over de schuldhulpverlening en over de praktijken van re-integratiebedrijf WorkFast. Op beide onderdelen heeft de SP successen behaald binnen de gemeenteraad.

Lees verder
3 september 2015

Verkoop van Voorthuijsenstraat: van uitstel komt afstel?

Toen enkele maanden geleden bekend werd dat een deel van de sociale huurwoningen van Vivare aan de van Voorthuijsenstraat op de nominatie stond om te worden verkocht aan een Brits beleggingsfonds, kwam de SP in actie: bewoners werden geïnformeerd en gesteund bij het oprichten van een bewonerscommissie en er werden vragen gesteld en moties ingediend in de gemeenteraad. Door de SP Tweede Kamerfractie zijn in juli schriftelijke vragen gesteld aan minister Blok (Wonen en Rijksdienst).

Lees verder

Pagina's

U bent hier