h

Nieuws uit 2023

29 oktober 2023

Start van de Campagne voor de Tweede Kamer Verkiezingen!

Foto: SP Afdeling Rheden / SP Rheden

Op zaterdag 28 oktober trapte SP Rheden de campagne af met een smakelijke portie tomatensoep en versgebakken (streek)brood. In het Jonkvrouw Brantsencentrum presenteerden we onze campagnematerialen en -strategie. De komende tijd gaan we op diverse locaties het einde van het "visieloze tijdperk" vieren door met mensen in gesprek te gaan over hoe het beter kan.

Lees verder
24 juli 2023

SP aanwezig op Velleper Donderdagen

Dit jaar worden op 27 juli, 3 augustus en 10 augustus weer de Velleper Donderdagen georganiseerd. Dit festijn, dat al voor de 41e keer plaatsvindt en zowel de lokale gemeenschap als bezoekers van ver daarbuiten bijeenbrengt, vindt plaats in het bruisende hart van Velp, rondom de Hoofdstraat en de Rozendaalselaan.

Lees verder
16 juli 2023

Red het Gelre en vele anderen in de Tweede Kamer Den Haag

Op donderdag 22 juni was de SP Rheden aanwezig bij het Kamerdebat in de Tweede Kamer der Staten Generaal in Den Haag. Voorafgaand aan het debat vond een SP-podium plaats, met Lilian Marijnissen en Jimmy Dijk. Twee vertegenwoordigers namens het Gelre en het HAGA ziekenhuis uit respectievelijk Zutphen en Zoetermeer kregen het woord. Beiden spraken vol passie over de acute sluiting van de kraamafdeling in het Gelre en de voorgenomen besluiten in Zutphen en Zoetermeer. Er werd gesproken over het sluiten van de Spoedeisende Hulp (SEH) buiten kantooruren.

Lees verder
26 juni 2023

Ledendag SP Rheden

Foto: SP Afdeling Rheden

Op de zonnige en warme zaterdagmiddag van 24 juni kwam de SP afdeling Rheden bijeen voor hun jaarlijkse informele bijeenkomst. In de Oase in Dieren verzamelden zich ongeveer 18 leden voor een gezellig samenzijn. De mix van bekende gezichten en nieuwe leden zorgde voor een prettige dynamiek.

Lees verder
6 juni 2023

Heel de Mens een stukje groener.

Foto: Matt Hrkac from Geelong/Melbourne, Australia / Socialist Alternative banner at the Global Climate Strike 2021 in Melbourne, Australia.

Op 3 juni, tijdens het SP-congres, is een vernieuwd beginselprogramma vastgesteld - een belangrijke mijlpaal sinds het laatste programma van 1999. De afdeling Rheden heeft hier ook een  bijdrage aan geleverd.

Lees verder
30 maart 2023

SP Rheden blij met voortschrijdend inzicht

Foto: SP Rheden / googlemaps

Dinsdag 28 maart werd een motie van GPR/Burgerbelang, Groen Links, Partij van de Arbeid, Christen Unie en D66 aangenomen.
Deze motie is een oproep tot voortschrijdend inzicht inzake de Megastal Ellecom. Zie bijlage.

Lees verder

Pagina's

U bent hier